Doğru LinkedIn Reklamlarının Amacı Nasıl Seçilir

LinkedIn reklam kampanyalarınız için hangi hedefi seçeceğinizi biliyor musunuz? Hangi hedeflerin en uygun maliyetli sonuçları verdiğini mi merak ediyorsunuz?

Bu makalede, beş LinkedIn reklam hedefinin nasıl kullanılacağını keşfedeceksiniz. Hangi amaca ulaştığınız sonuçları vereceğinizi öğrenin, en düşük tıklama başına maliyeti veya en düşük dönüşüm başına maliyeti ve daha fazlasını elde etmek için ipuçları bulun.

Sosyal Medya İnceleyici AJ AJ tarafından Doğru LinkedIn Reklamları Hedef Nasıl Seçilir.

LinkedIn Hedefe Dayalı Reklamcılık

Facebook’ta reklam vermeye alışkınsanız, LinkedIn hedeflerinin çok benzer göründüğünü fark edeceksiniz. LinkedIn, Facebook reklamverenlerine de benzer bir deneyim sunmak istiyordu.

LinkedIn’in uzun süredir hedefleri vardı, ancak aslında onay kutuları ve teklif türleri oldular. Şimdi süreç çok tanımlanmıştır. Bir LinkedIn reklamı oluşturup Kampanya Oluştur’u tıkladığınızda, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı hedef görürsünüz.

LinkedIn Ads hedefleri

Bazıları üzerinde yoğunlaşacağım, çünkü bazıları birbirine karışıyor veya çok benzer. Bir web sitesi dönüşümüne doğru ilerlemek istediğinizi biliyorsanız, bu web sitesi dönüşümünü farklı bir hedef kullanarak daha ucuza alabilirsiniz. Merak etmeyin, LinkedIn reklam harcamalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için her bir hedefi çözeceğim.

LinkedIn kampanyanız için doğru hedefi nasıl seçeceğinizi öğrenmek için, takip etmesi kolay bir izlenim için aşağıdaki makaleyi okuyun veya bu videoyu izleyin:

Not: Bu makalede, bir LinkedIn reklamının nasıl doğru şekilde oluşturulacağını bildiğiniz varsayılmaktadır. Adım adım talimatlar için bu makaleyi okuyun.

# 1: Katılım Amacı

Karşılamak istediğim ilk LinkedIn kampanyası hedefi katılımdır. Bu amaçla, tıklama veya gösterim yoluyla ödeme yapabilirsiniz. Neredeyse her zaman tıklama ile teklif vermenizi öneririm çünkü en az risklidir.

Etkileşim hedefi, LinkedIn reklamınızdaki her türlü eyleme göre optimize edilir. Bu, beğenme, yorum yapma veya paylaşma gibi sosyal bir eylem anlamına gelir; şirket sayfanıza bir takip; şirket sayfanızı ziyaret etmek; hatta harekete geçirici mesaj bağlantınıza bir tıklama bile ekleyebilirsiniz.

LinkedIn Katılım hedefi

Etkileşim, en düşük maliyetli LinkedIn hedefidir ve yol boyunca daha fazla şirket sayfası takipçisi almak isteyip istemediğinizi seçmektir.

# 2: Web Sitesi Ziyaretleri Hedefi

Amacınız kullanıcıları oraya dönüşebilmeleri için açılış sayfanıza yönlendirmekse, web sitesi ziyaretleri hedefini seçin. Yine, neredeyse her zaman tıklama ile teklif veririm.

Profesyonel İpucu: Küçük bir hack olarak, bu LinkedIn hedefi aracılığıyla da mümkün olan en ucuz video trafiğini alabileceğiniz bir video görüntüleme için tıklatarak teklif verebilirsiniz.

LinkedIn Web Sitesi Ziyaret hedefi

# 3: Video Görüntüleme Hedefi

Video görüntüleme hedefi açıkça yalnızca video reklam öğesi için geçerlidir, ancak bu hedefi kullanarak gösterim veya görünüme göre teklif verebileceğinizi anlamak faydalı olacaktır. LinkedIn video reklamlarının görüntülenmesi 2 saniye olarak kabul edilir.

LinkedIn Video Görüntüleme hedefi

LinkedIn’de 2 saniyelik görünüm başına 0,06 ila 0,14 $ ödemenizi bekleyebilirsiniz. Bu açıkça Facebook’tan çok daha pahalı, ama yine çok hiper hedefli bir kitleye ulaşıyorsunuz.

Instagram Pazarlama Eğitimi Alın – Çevrimiçi!

Instagram ile olan etkileşimi ve satışlarınızı artırmak mı istiyorsunuz? Ardından, kanıtlanmış stratejilerini paylaştıkça Instagram pazarlama uzmanlarının en büyük ve en iyi toplantısına katılın. Odaklanmış adım adım canlı talimat alacaksınız organik Instagram pazarlama, içerik oluşturma ve Instagram reklamları. Kanıtlanmış sonuçlar elde eden stratejiler uygularken şirketiniz ve müşterileriniz için Instagram pazarlama kahramanı olun. Bu bir canlı çevrimiçi eğitim etkinliği Social Media Examiner’daki arkadaşlarınızdan.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN – SATIŞ 10 TEMMUZ!

Hangi teklif türünün (görüntüleme başına maliyet veya gösterim başına maliyet) en ucuz maliyeti elde etmenizi öneririm. Ancak bunu potansiyel olarak optimize etmenin başka bir yolu daha var: Video reklamı, web sitesi ziyaretleri hedefiyle çalıştırabilir ve yalnızca tıklama ile ödeme yapabilirsiniz.

Hangisinin size en düşük tıklama başına maliyeti veya en ucuz dönüşüm maliyetini sağladığını öğrenmek için üçünü de ayrı LinkedIn kampanyalarında yan yana yayınlayın.

Üç kampanya gösteren LinkedIn reklam testi grafiği

# 4: Olası Satış Yaratma Hedefi

LinkedIn’in potansiyel müşteri adayı form reklamlarını kullanmak istiyorsanız potansiyel müşteri oluşturma hedefini seçmelisiniz. Bu, açılış sayfası deneyimini tamamen atlayabilmeniz için doğrudan reklamın içinde bir forma sahip olmanızı sağlar.

LinkedIn Aday Müşteri Yaratma hedefi

Potansiyel müşteri oluşturma hedefini, her tür sponsorlu içerikte veya sponsorlu mesajlaşma reklamında kullanabilirsiniz. Tıklama başına maliyet veya gösterim başına maliyet ile ödeme yapabilirsiniz. Tıklama başına maliyetle devam etmek en düşük riski sağlar ve daha sonra istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Potansiyel müşteri oluşturma formu reklamları oluşturma hakkında daha fazla bilgi için, bu videoya göz at.

# 5: Web Sitesi Dönüşümleri Hedefi

Kapsama girmek istediğim en son LinkedIn hedefi web sitesi dönüşümleri. Web sitesi ziyaretlerine benzer. Zaman geçtikçe ve LinkedIn kullanıcıları hakkında daha fazla veri aldıkça, bunun giderek daha yararlı olacağından eminim.

LinkedIn Web Sitesi Dönüşümleri hedefi

Yeni Başlayan Reklamverenler için En İyi LinkedIn Reklam Biçimi ve Amaç Kombinasyonu

Şimdi, işleri test edip en az risk almak istediğinizde kullanılacak doğru reklam biçimi ve hedefi hakkında konuşalım.

Tavsiyem her zaman LinkedIn reklamlarıyla tıklama başına maliyete göre ödeme yapmaktır. Gösterimle ödeme yapıyorsanız ve hiç kimsenin tıklamadığı kötü bir reklamınız varsa, para harcamaya devam edersiniz ve bunun için gösterilecek hiçbir şeyiniz olmaz. Ancak, tıklama ile teklif veriyorsanız ve kötü bir reklamınız varsa, yalnızca aldığınız trafik için ödeme yaparsınız. Kötü bir reklam sizi cezalandırmaz; hiç para harcamadınız.

Sponsorlu içerik reklamı biçimi açık ara en çok yönlüdür. Statik görüntülerin oluşturulması, değiştirilmesi ve sorunlarının giderilmesi kolay olduğundan tek görüntü sürümüyle başlayın.

LinkedIn Tek Resim reklam biçimi seçeneği belirlendi

Web sitenize trafik gönderiyorsanız, web sitesi ziyaretleri hedefine gidin. Bu trafiği LinkedIn’de tutmak ve LinkedIn’in olası müşteri adayı formlarını kullanmak istiyorsanız olası satış oluşturma hedefini kullanın.

Sonuç

LinkedIn tıpkı Facebook gibi hedefler yayınladı, ancak kampanyanız için hangi hedefi seçtiğiniz sandığınız kadar basit olmayabilir. Bu makale, reklam harcamalarınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için bu hedeflerin beşine odaklanmaktadır.

Karşılamadığım iki hedefi merak ediyor olabilirsiniz: marka bilinirliği ve iş başvuru sahipleri. Marka bilinirliği, etkileşimden farklı değildir; LinkedIn, tıklama ile ödeme seçeneğini kaldırıyor. Ve iş başvurularının amacı işe alımlara özgüdür.

Ne düşünüyorsun? Hangi LinkedIn reklam hedeflerini kullanırsınız? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir