Instagram Hikayelerini Kullanarak Aday Müşterileri Dönüştürme

Instagram hikayelerinize bir e-posta kayıt bağlantısı eklemek ister misiniz? 10K takipçiniz olmasa bile hızlıca kaydırma özelliğine nasıl erişeceğinizi mi merak ediyorsunuz?

Bu makalede, Instagram Hikayeleri aracılığıyla yeni olası satışlara nasıl ulaşacağınızı, ısınacağınızı ve e-posta abonesi haline nasıl dönüşeceğinizi keşfedeceksiniz.

Sosyal Medya İnceleyicisi'nde Alex Beadon tarafından Instagram Hikayeleri Kullanarak Nasıl Dönüştürülür.

# 1: Instagram’da Daha Geniş Bir Kitleye Ulaşmak için Takipçilerinizi Kaldırarak Diğer Hesapları Etiketleyin

Instagram’da yeni potansiyel müşteriler bulmanın en iyi yolu mevcut kitlenizdir. Bir müşteri sizden satın aldığında, satın alma işlemlerini kutlamak için resim çekmeye, Instagram hikayelerine göndermeye ve hesabınızı etiketlemeye teşvik eden açık bir harekete geçirici mesaj (CTA) olduğundan emin olun. Kaç işletme sahibinin bundan yararlanmadığı konusunda şaşıracaksınız.

Bu taktik, işinizi o kişinin arkadaşlarının önüne getirmekle kalmaz, aynı zamanda mevcut takipçileriniz için sosyal kanıt görevi görür ve diğer insanların ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sevdiğini ve sizden satın aldığını gösterir.

Ayrıca, kullanıcıları sizi başka şekillerde etiketlemeye teşvik edebilirsiniz. Göstermek için, podcast dinleyicilerine şovunuzun tadını çıkarırken nerede olduklarını gösteren bir resim çekmelerini hatırlatın. Ayrıca, kullanıcılar fiziksel veya dijital bir ürün satın aldıklarında size hikayelerinde etiketlemelerini ve satın alma işlemlerini kutlamalarını hatırlatmak için bir not gönderebilirsiniz.

Takipçileriniz sizi gönderip etiketlediğinde, hikayenizi yeniden yayınladığınızdan emin olun.

yayınlanan UGC ile Instagram hikayesi örneği

Daha geniş bir kitleye ulaşmanın başka bir tekniği de mantıklı olduğunda hikayenizdeki daha büyük hesapları etiketlemektir. Daha büyük bir Instagram hesabı içeriğinizin bir parçasını değerli bulursa, sizi hikayelerine yeniden gönderir, bu da sizi binlerce ve potansiyel olarak milyonlarca yeni insanın önüne getirecek ve keşfedilebilirliğinizi artıracaktır.

Bu taktikten en iyi sonuçları almak ve etiketli hesabı rahatsız etmekten kaçınmak için spam yapmayın ve değer kattığınızdan emin olun.

# 2: Potansiyel müşterilerinizi ısıtmak için Instagram Hikayeleri Soruları Etiketini kullanın

Potansiyel müşterilerinizi ısıtmak için Instagram hikayenizdeki Sorular etiketini kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için bir çift yol var.

İlk yaklaşım, kitlenizle bir görüşme başlatmak için Sorular etiketini kullanmaktır. Onlardan, endüstriniz veya nişinizle ilgili olabilecek bir sorun hakkında daha fazla bilgi vermelerini isteyin.

Instagram hikayesinde iş için kullanılan Sorular etiketi örneği

Instagram takipçilerinizin sorunuza yanıt vermesini sağlamak size çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir:

  • Görüntüleyenlerden mikro bağlılık elde edersiniz, bu da pazarlamacıların her zaman çektiği şeydir.
  • Kitlenizin neyle mücadele ettiğini öğreniyorsunuz ve bu girişi daha etkili pazarlama mesajları geliştirmek için kullanabiliyorsunuz.
  • En sıcak potansiyel müşterilerinizin kim olduğunu siz belirlersiniz. Sizinle konuşan insanlar – bu sohbete devam etmek için öne çıkanlar – muhtemelen en sıcak ipuçlarınızdan bazılarıdır.

Sorular etiketini kullanmanın başka bir yolu, Instagram hikaye görüntüleyenlerinizden iletişim bilgileri toplamaktır. Ancak bir feragatname olarak, ülkenizin ve servis sağlayıcınızın kurallarına ve düzenlemelerine uyduğunuzdan emin olun.

# 3: Sıcak Fırsatlardan E-posta Abonelikleri Toplamak için Instagram Hikayeleri Hızlıca Kaydırma Özelliğini Kullanın (10K Takipçi Olmadan)

Sosyal medya pazarlamacıları olarak hepimiz biliyoruz ki, e-posta pazarlaması satış yaratmanın ve markanızı oluşturmanın en güçlü yollarından biridir. Hikayenizi, sizinle Instagram üzerinde zaten ilgilenen kişileri e-posta listenize eklemek için kullanabilirsiniz.

Bunu yapmanın bir yolu kısa ve tatlı tutmaktır. Hızlı ve kolay bir şekilde yükleyebileceğiniz hikaye boyutunda bir grafiğiniz varsa, 10.000 takipçiniz varsa Hızlıca Kaydır özelliğini kullanın ve yalnızca omzuna sürekli dokunarak hareket edin: “Hey, henüz e-posta listemizde misiniz? Çünkü olmalısın. ”

kayıtlar isteyen Instagram hikayesi örneği

Instagram’da 10.000 takipçiniz yoksa, Hızlıca Kaydır özelliğine erişmenin bir çözümü vardır. Bunu yapmak için hikayenizdeki bir IGTV videosuna hızlıca kaydırırsınız ve izleyiciler IGTV videosuna ulaştıklarında Instagram, kitlenizin dış bağlantınıza tıklamasına izin verir.

Bu taktiğin nasıl kullanılacağını öğrenmek için, takip edilmesi kolay bir izlenim için okumaya devam edin veya bu videoyu izleyin:

Bağlantıya dokunmak için CTA ile bir IGTV Video yükleyin

İlk olarak, IGTV videonuzu kaydetmeniz ve yüklemeniz ve görüntüleyenlerin tıklamasını istediğiniz bağlantıyı eklemeniz gerekir.

Videonuzu IGTV’ye kaydetmek için telefonunuzdaki yerel kamera uygulamasını kullanın; IGTV uygulamasının kendisinden kayıt yapamazsınız. Videonun kendisinin 1 dakikadan uzun olması gerekir.

yerel kamera uygulamasında IGTV video kaydet


Instagram Pazarlama Eğitimi Alın – Çevrimiçi!

Instagram ile olan etkileşimi ve satışlarınızı artırmak mı istiyorsunuz? Ardından, kanıtlanmış stratejilerini paylaştıkça Instagram pazarlama uzmanlarının en büyük ve en iyi toplantısına katılın. Odaklanmış adım adım canlı talimat alacaksınız organik Instagram pazarlama, içerik oluşturma ve Instagram reklamları. Kanıtlanmış sonuçlar elde eden stratejiler uygularken şirketiniz ve müşterileriniz için Instagram pazarlama kahramanı olun. Bu bir canlı çevrimiçi eğitim etkinliği Social Media Examiner’daki arkadaşlarınızdan.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN – SATIŞ 10 TEMMUZ!

Görüntüleyenlerin açıklamadaki bağlantıya dokunmalarını sağlamak için videonuzun belirli bir komut dosyasını izlemesi gerekir:

  • Teklifi hemen tanıtın.
  • Görüntüleyenlere bağlantıya erişme konusunda net talimatlar verin.
  • Talimatları geri alın.
  • Etkileşimi teşvik etmek için bir CTA verin.

Görüntüleyenlere video açıklamasındaki bağlantıya dokunmaları için yeterli zaman tanıdığınızdan emin olun. Videonun başlangıcında nereye tıklayacaklarını söyleyin ve videonun sonunda gerçekten takip edecekleri kadar zaman tanıyın.

Videodan memnun olduğunuzda, IGTV uygulamasını açın ve ekranın sağ üst tarafındaki artı simgesine dokunun.

artı IGTV ana ekranındaki simge

Ardından, kullanmak istediğiniz videoyu seçin ve İleri’ye dokunun.

Bir sonraki ekranda küçük resim seçme seçeneğiniz vardır. Bu IGTV videosunu izlemek için yukarı kaydırılan Instagram hikaye izleyicileri kapak fotoğrafını asla görmeyecek olsa da, bu video IGTV kanalınızda yayınlanacağı için her zaman küçük resim kapağı eklemek en iyi uygulamadır. Kapağın üzerinde bazı metinler veya insanların dikkatini çekmek için ek bir renk olması güzel olurdu.

Küçük resim eklemek için ekranın altındaki Kamera Rulosundan Uygulama düğmesine dokunun ve kullanmak istediğiniz görüntüyü seçin. IGTV’nin yavaş olma eğiliminde olduğunu unutmayın, bu nedenle bir video veya kapak resmi yüklemeye ve siyah bir ekran görmeye çalışıyorsanız, sabırlı olun.

IGTV videosuna küçük resim eklemek için ekran

Kapak resminizi seçtikten sonra İleri’ye dokunun.

Şimdi IGTV videonuzun başlığını ve açıklamasını ekleyin. Net ve maksatlı olmak istiyorsun. Bu örnekte, “Şimdi Kaydolmak için Buraya Tıklayın” yazdım ve bağlamak istediğim URL’yi yapıştırdım. Ayrıca bağlantıya işaret eden emojiler ekledim, böylece insanlar onlara dokunmalarını istediğim yeri biliyorlar.

IGTV yayın oluşturma ekranı

Ayrıca, Instagram feed’inize bir IGTV video önizlemesi yayınlama seçeneği de görürsünüz. Bu video, kullanıcıların üstteki başlığa dokunmalarını sağlamak için yalnızca bir CTA olduğundan, videoyu feed’inize göndermek istemezsiniz, bu nedenle bu seçeneğin seçimini kaldırın.

İşiniz bittiğinde, IGTV kanalınızda yayınlamak için Gönder’e dokunun.

Videonuz başarıyla gönderildikten sonra, videoyu Instagram hikayenizle paylaşmak için bir istem görürsünüz. Şimdilik, Kapat’a dokunun, bu istem olmadan nasıl yapılacağını göstereceğim.

IGTV videosunu Instagram Hikayeleri ile paylaşma istemi

IGTV Videonuzu Instagram Hikayenizle Paylaşın

IGTV videosunu Instagram hikayenizle paylaşmak için, önce kullanmak istediğiniz hikaye görüntüsünü oluşturun.

Profesyonel İpucu: Görüntünüze GIF eklemek, insanları yukarı kaydırmaya teşvik etmenin kolay bir yoludur. Bunu yapmak için ekranın üst kısmındaki etiket simgesine dokunun ve GIF’i seçin. Ardından “hızlıca yukarı kaydırın” için arama yapın. GIF’leri hızlıca kaydırmak için bir ton farklı seçenek göreceksiniz. Yukarı doğru hareket eden iki ok olan GIF’leri seviyorum.

hikaye için GIF çıkartmaları ara

Ardından, IGTV videonuza bağlamak istiyorsunuz, bu yüzden ekranın üst kısmındaki zincir bağlantı simgesine dokunun.

Instagram hikayelerinde zincir bağlantı simgesi

Bir sonraki ekranda IGTV Video’yu seçin.

IGTV videosuna hızlıca kaydırma bağlantısı ekleme seçeneği

Şimdi az önce yayınladığınız IGTV videosunu seçin ve Tamam’a dokunun.

Instagram Hikayeleri'nde paylaşmak için IGTV videosunu seçin

CTA şimdi eklendi, böylece hikayeyi yayınlayabilirsiniz.

Instagram hikayesine harekete geçirici mesaj eklendiğine dair bildirim

Herkes bu hikayeye geçtiğinde, onları doğrudan tıklanabilir bağlantıya sahip olacak IGTV videonuza götürür.

Sonuç

Instagram Hikayeleri, platformda potansiyel müşteriler oluşturmak için size çeşitli fırsatlar sunar. Yeni müşteri adaylarına ulaşmak için mevcut kitlenizden yararlanabilir, nitelikli müşteri adaylarını ısıtmak ve tanımlamak için Instagram Hikayeler Sorular etiketini kullanabilir ve e-posta listenize eklemek için Hızlıca Kaydırma özelliğini kullanabilirsiniz.

10 bin takipçiniz yoksa Instagram hikayelerinizdeki IGTV videosunu kullanarak Hızlıca Kaydır özelliğine erişmeye devam edebilirsiniz. IGTV videonuzun, başlığınızın ve açıklamanızın CTA’nızı güçlendirdiğinden emin olun.

Ne düşünüyorsun? Aşağıdaki taktiklerden hangilerini deneyeceksiniz? Instagram Hikayeleri ile olası satış oluşturmak için kendi ipuçlarınız var mı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir